Belföld

Kövér László elutasította a kérdést, így nem kell számot adnia Orbánnak arról, hogy mennyiért akarták megvásárolni a Central Médiacsoportot

A Facebook-oldalán számolt be róla Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője, hogy Kövér László visszautasította azon kérdését, amiben azt akarta megtudni, hogy mennyiért akarta a kormány megvásárolni a Central Médiacsoportot – tájékoztatta a Közbeszédet Varsányi Áron, a Momentum Mozgalom szóvivője csütörtöki közleményében.

„A Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet állítása szerint személyesen a miniszterelnök és jobbkeze, Rogán Antal is győzködte arról 2014-ben Varga Zoltánt, a 24.hu-t is tulajdonló Central Médiacsoport tulajdonosát, hogy adja el a vállalkozását. Varga Zoltán állítása szerint egyértelművé tették számára, hogy meg akarják vásárolni a cégét. Mivel ezáltal egy újabb országos lap került volna közel a kormányhoz, írásbeli kérdésben kérdeztem a miniszterelnököt, mégis mennyiért tervezte megvenni a Central Médiacsoportot” – írja Bedő.

A Momentum politikusa elmondja, hogy válasz nem érkezett, mert Kövér László visszautasította a kérdést.

„Érdemi válasz nem érkezett, mivel Kövér László visszautasította az írásbeli kérdést, mondván, hogy ez nem érint kormányzati feladatkört. Érdekes, hisz Orbán Viktor a vagyonbevallása alapján nincs abban a helyzetben, hogy országos médiumot vásároljon magának, így felmerül a lehetőség, hogy állami pénzből vásárolják meg a médiacsoportot. Ez esetben joga van tudni mindenkinek, mégis mennyit akart a miniszterelnök és Rogán Antal költeni a vásárlásra” – zárja Bedő.

Címlapkép: MTI/Az országgyűlés Sajtóirodája/Pólya-Pető Dávid

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük