Belpol

Bíróság döntheti el, ki kell-e adni Kónya Endre kegyelmi kérvényét

Az Igazságügyi Minisztérium megtagadta a Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylését K. Endre kegyelmi ügyében, ezért a DK bírósághoz fordul a bicskei pedofilsegítő kegyelmi dokumentumainak megismeréséért – tájékoztatta a Közbeszédet Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, az Igazságügyi bizottság alelnöke.

A politikus azt írta csütörtöki közleményében, hogy az Orbán-kormány arra hivatkozva tagadta meg az adatok kiadását, hogy ez veszélyeztetné az igazságügyi tárca „hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását”.

Sebián-Petrovszki László szerint azonban azért valótlan ez az érvelés, mert éppen Balog Zoltán református püspök, Orbán volt lelkésze és minisztere vallotta be, hogy kívülről, személyesen befolyásolta a bicskei pedofil igazgató bűntársa, K. Endre kegyelmi ügyét.

A Demokratikus Koalíció szerint az “orbáni pedofilhálózat” azért titkolja a magyarok előtt a bicskei pedofilsegítő elnöki kegyelmének kormánydokumentumait, nehogy kiderüljön: Varga Judit volt igazságügyi miniszter Orbán Viktor utasítására jegyezte ellen a bukott köztársasági elnök, Novák Katalin kegyelmi határozatát K. Endre ügyében – tette hozzá a képviselő. ​​

A politikus úgy vélekedik, hogy éppen így működik az orbáni pedofilhálózat: Orbán pedofilokat tüntet ki, pedofilsegítőket enged szabadon, azután eltussolja az igazságot a magyarok elől.

Mi, DK-sok véget akarunk vetni ennek! Ki akarjuk söpörni az orbáni pedofilhálózatot, nem fogjuk hagyni, hogy az orbáni pedofilhálózat kimosdassa a felelősség alól Orbán Viktort és kormányát

– zárta a szerkesztőségünknek küldött közleményt Sebián-Petrovszki László.

Fotó: Pixabay

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük