Belpol

Menczer Tamás szerint: aki Orbán Viktor mellé áll, az békét akar – VIDEÓ

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint meg kell védenie Magyarországnak a békepárti pozíciót, de ehhez a magyar embereknek is június 9-én világos igent kell mondani a békére.

A közösségi oldalára feltett videóban Menczer Tamás arról beszélt, hogy:

A németek egyértelműen kötelező sorkatonaságot akarnak. Ezt mondja a védelmi miniszter, ezt mondja Söder bajor miniszterelnök, aki azt mondta szó szerint, hogy egy mesterterv kell a kötelező sorkatonaság visszaállítására.

Írásban is lefektették ezt, mert volt egy állásfoglalás, amit alá is írtak, és Manfred Weber német politikus, az Európai Néppárt vezetője pedig már európai dimenzióban akar kötelező sorkatonaságot, ott van feketén-fehéren, és más német politikusok, tartományi miniszterelnökök, pártokon átívelően mondják azt, hogy a kötelező sorkatonaságot a nőkre is ki kell terjeszteni, mert ez így igazságos.

– folytatta Menczer Tamás.

Tehát a helyzet rendkívül súlyos, és nagyon fontosnak gondolom – és már csak két hét van a választásig –, hogy Magyarország védelme, a mi békénk védelme, az nem egy lezárt folyamat.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, fontos, hogy mindenki pontosan értse, a kormány háborúellenes álláspontjának rendszeres kifejtése önmagában nem elég.

A védelmünket, a békénket folyamatosan meg kell védeni a miniszterelnöknek tárgyalásról tárgyalásra, megbeszélésről megbeszélésre meg kell védenie Magyarország békéjét és a békepárti pozíciót, és ez csak akkor megy, hogyha a magyar emberek június 9-én világos igent mondanak a békére, és odaállnak Orbán Viktor mellé.

– összegezte Menczer Tamás.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

(via ripost.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények