Belpol

Varga Zoltán: ezrek haltak meg kórházi fertőzésekben

Nem véletlenül tagadták meg a részvételt a fideszes képviselők – „politikai botránykeltésre” – hivatkozva az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának október 17-i rendkívüli ülésén, amelyet  az állami kórházakban tomboló higiéniai válság miatt hívtam össze – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke.

Kiemelte, hazai oknyomozó újságírók derítették ki ugyanis, hogy több ezer magyar beteg halt meg kórházi fertőzések miatt az állami egészségügyben. Ezért a Népjóléti Bizottság elnökeként október 31-re újra összehívom a bizottság ülését, ahol Pintér Sándor belügyminiszternek kell felelnie az egyre súlyosabb méreteket öltő, tömeges kórházi fertőzések ügyében – mondta el.

A Demokratikus Koalíció szerint az állami kórházakban tomboló higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért kizárólag az Orbán-kormány a felelős.

Varga Zoltán hangsúlyozta, a súlyos kormányzati megszorítások miatt már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem adnak elég pénzt az állami kórházaknak. Nincs pénz tisztítószerekre, a műtők fertőtlenítésére, sőt rendszeres rovar- és patkányirtásra sem az egészségügyben – tette hozzá.

A képviselő emlékeztetett, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy a milliárdos elitnek épülő magánkórházak helyett erős állami egészségügy és tiszta kórházak működjenek hazánkban, a magyar betegek pedig fertőzésveszély nélkül gyógyulhassanak.

Fotó: MTI

Kövessen minket a Facebookon, hogy mindig értesülhessen legújabb híreinkről!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?