Belpol

Korosztályváltás a politikában? Teret kérnek a fiatalok

Hétfőn nyílt meg a Fridays for Future Magyarország, az Egységes Diákfront és az ADOM Diákmozgalom közös blankettája – tájékoztatta a Közbeszédet a szervezet sajtóosztálya.

Az elmúlt hónapokban közösen megalkottak egy programcsomagot melyet fel fognak ajánlani minden Budapesten induló főpolgármesterjelöltnek, illetve a kerületi jelöltek számára is.

Jelenleg egy programalappal rendelkeznek, melyben különböző szempontokból vizsgálták meg, hogyan lehetne jobb a budapesti ifjúság, és a budapestiek élete.

Valami viszont hiányzik a programcsomagjukból, ez pedig a budapesti ifjúság véleménye.

Azért gyűjtötték a konzultációs íveket, mert ízléstelennek gondolják a demagóg, szájbarágós kérdéseket. Ezért hozták létre a blankettát, melyben minden 14 éven feletti budapesti kifejtheti a közélettel kapcsolatos igényeit. A rengeteg válaszlehetőség mellett alkalmat adnak saját válasz megfogalmazására is. A blanketta eredménye alapján fogják alakítani és kiegészíteni a programjukat, így közvetlenül szólhatnak bele a budapestiek az őket érintő témákba.

A blanketta.hu-n február 12-től február 28-a éjfélig kitölthető a kérdőív.

Ők valódi kérdésekkel, valódi válaszokkal állnak az ifjúság elé, amiket valódi tettek fognak követni. Most tényleges lehetőség van beleszólni a főváros életébe, és a budapestiek szava nem óriásplakátokon, hanem egy igazi programban fognak visszaköszönni. Az Egységes Diákfront nem adja fel!

Itt a helyünk Budapest szívében – erősítették meg.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vélemény, hozzászólás?