Közélet

Várkonyi Mészárosról: „A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás”

„A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás. Úgyhogy megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha ebben a szegmensben nyitnánk egy ilyen kaput és valahogy segítenénk az iskolákat. Azt mondta, hogy természetesen, vágjunk bele” – mesélte Várkonyi Andrea a High Tech Suli program konferencián.

A programot Mészáron Lőrinc pénzéből az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szervezi, melyet Várkonyi Andrea vezet. A program éves konferenciáját csütörtökön tartották, arról a Blikk számolt be.

Az eseményen elsőként Várkonyi Andrea mondott beszédet, aminek végén Mészárossal egy csokor virágot és egy emlékplakettet kaptak saját alapítványuktól. A High Tech Suli program iskolák digitalizációját segíti, digitális táblákat, laptopokat és nyomtatókat szállítanak iskoláknak.

A Blikk szerint az eseményen közvetlenül viselkedett a pár, akik néhány hete még egy 63 méteres luxusjachton nyaraltak az Adrián. Várkonyi Andrea az eseményen elbüszkélkedett azzal, hogy az elmúlt egy évben egymilliárd forintot költöttek az oktatás támogatására. Arról nem ejtett szót, hogy a közvetve az ő tulajdonukban lévő jachtjuk ára körülbelül 27 milliárd forint. (via Telex)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük