Közélet

DK: Az Orbán-kormány által szolgált milliárdos elit gazdagodik az élelmiszerdráguláson

Hiába hazudozik arról az Orbán-kormány, hogy fellép az élelmiszer-áremelések ellen, a nyilvános cégadatok szerint az orbáni infláción hatalmas profitot kaszálnak az Orbán-közeli milliárdosok élelmiszeripari nagyvállalatai, köztük Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc cégei – tájékoztatta a Közbeszédet Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

A DK szerint az orbáni infláció legfőbb nyertese az Orbán-kormány által kiszolgált milliárdos elit, miközben a gürcölő magyarok millióit megélhetési válságba taszították az áremelések – írja a politikus.

Barkóczi szerint az élelmiszergyártók profitja folyamatosan nőtt az utóbbi években, eközben a fizetések és a nyugdíjak egyre kevesebbet értek a boltok pénztárainál. Éppen azért nem tesz semmit a kormány az orbáni infláció ellen, mert Orbán Viktor is ahhoz a milliárdos elithez tartozik, amely meggazdagodott az áremeléseken – tette hozzá.

Elmondta, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit és áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.

Kép: Getty Images

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük