Belföld

Pataky Attilát 78 millióval, a Heim Pál Gyermekkórházat 5 millióval támogatta a Szerencsejáték Zrt.

Több mint 500 millió forintot osztott szét a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. augusztusban és szeptemberben, főként kormányközeli emberek cégeinek.

15 cég és szervezet között több mint 500 millió forintnyi támogatást osztott szét augusztusban és szeptemberben a Szerencsejáték Zrt. erre a célra létrehozott cége, a  Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. – írja a hvg.hu.

Augusztusban tíz cég és szervezet kapott 268,7 millió forint + áfa szponzorációs támogatást, további három szerencsés pályázó 45 millió forind közérdekű adományban részesült. Szeptemberben pedig összesen nettó 128,7 millió forintot kapott három másik szervezet. A hvg.hu cikkében részletesen felsoroltak közül az alábbiak érdemesek kiemelésre:

  • A legtöbbet, 105 millió + áfát a KOD Média Kft. kapta. A cég tulajdonosa a HGY Invest Kft., ami a kormányfő veje, Tiborcz István köreihez sorolt Jupiter 888 Magántőkealap egyik vállalkozása.
  • 100 millió forint + áfa támogatásban részesült a Havasi Balázs zongorista többségi, 70 százalékos tulajdonában lévő Symphonic Concert Management Kft.
  • Az Edda énekesének, Pataky Attilának egyszemélyes cége, a P.Management Kft. 78 740 157 Ft + áfával lett megtámogatva.
  • 30 millió forint + áfát kapott a Backstage Management Bt., a Tóth Gabi koncertjeit is szervező vállalkozás.
  • A TRP Hungary Kft., a magyar autó- és motorsportélet aktív szereplője, amely idén júliusban kapott már 5 millió + áfa összegű szponzorpénzt, most 20 millióban részesült. A vállalkozás nemrég szerzett tulajdonrészt egy finn motorpályában. A cég tulajdonosai közt van Őry Tamás és a felesége, Szijjártó Sarolta, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére.
  • A Békemeneteket szervező CÖF alapítójához Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítvány 15 milliót kapott.

Mindezek mellett a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet 5 millió forint támogatásban részesült. (via RTL)

Kép: Facebook/Orbán Viktor

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

One thought on “Pataky Attilát 78 millióval, a Heim Pál Gyermekkórházat 5 millióval támogatta a Szerencsejáték Zrt.

  • Szégyen ez a nő is,aki tárcanélküli vagyonminiszter volt,megkapta ezt a “bizalmi” Szerencsejáték vezérigazgatói állást .Azt azért megkérdezném tőle,hogy hol volt férjecskéjét,gyermekei apját Balogh Sándor (vizes VB,német pilótajáték,stb) bűnözőt hová sikerült menekiíeni,akit az interpol is köröz évek óta eredménytelenül???

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük