Közélet

Tizenkét órán keresztül demonstrált a Momentum a hídvám ellen – megdöbbentő dolgot tapasztaltak!

Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármesterjelöltje szerdán reggel 7-től este 7-ig tartó eseményt szervezett Csepelen annak érdekében, hogy tiltakozzon az M0-ás fizetőssé tétele, a hídvám ellen – tájékoztatta a Közbeszédet a párt.

A program keretein belül megszámolták, hogy ez idő alatt mennyi jármű haladt át a II. Rákóczi Ferenc úton és az eseményen részt vett – többek között – Fekete-Győr András, Tompos Márton, Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselői; Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és Gelencsér Ferenc, elnök-frakcióvezető is.

Az akciót követően Dukán arról számolt be videójában, hogy 12 óra alatt több, mint 18 ezer jármű haladt át a vizsgált területen.„Nem akarunk még nagyobb átmenőforgalmat, ezért tiltakozunk a hídvám ellen. Az M0 fizetőssé tétele tovább fogja növelni az amúgy is elfogadhatatlan zaj- és környezeti terhelést. A Fidesz becslései szerint “csak” párezer autóst érint naponta a fizetőssé tétel. Az M0 forgalmához képest ez semmi, de a mi túlterhelt csepeli közlekedésünknek ez egy újabb gyomros” – tette hozzá a polgármesterjelölt.

Dukán kapcsolódó Facebook-bejegyzésében azt írja: „18 161 gépjármű haladt itt át ezalatt az idő alatt, ez óránként több mint 1500 jármű. Egy átlagos szerda alapján is megdöbbentő adatokat kaptunk. Minden ötödik jármű kamion/teherautó, úgy, hogy a kisteherautókat (transportereket) személyautóként regisztráltuk, ez a 19,5% csak a ténylegesen nagy nyergesvontatókat, platós, dobozos, ponyvás teherautókat jelenti.”

A Momentum ingyenes M0-sal kapcsolatos petícióját itt lehet aláírni.

Kép: Dukán András Ferenc/Facebook, videó

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük