Belföld

Rákosmentén csaknem 10 millió forintot fizet az önkormányzat a fideszes EP-képviselőnek “tanulmány készítésre”

Környei Balázs, a Momentum rákosmenti önkormányzati képviselője a Facebookon számolt be róla, hogy a helyi fideszes polgármester saját hatáskörben, a testület tájékoztatása nélkül kötött csaknem 10 milliós szerződést az egyik fideszes EP-képviselő asszisztensének cégével.

„Érdekes adatra lettem figyelmes a honlapon: az Önkormányzat az Euro Pontes ‘04 Kft.-vel kötött szerződést, melynek tárgya “Budapest XVII. Nyilas-táblán tervezett beruházáshoz tanulmány illetve jelen állapotot rögzítő dokumentáció elkészítése” – kezdi beszámolóját az esetről Környei és kiemeli, hogy ilyen tanulmány készítéséről nem is döntött a képviselő-testület.

Ezek után a Momentum politikusa leírja, hogy az Euró Pontes ‘04 Kft. cég tulajdonosa az az Ulicsák Szilárd, aki aki Gál Kinga fideszes EP képviselő asszisztenseként dolgozik, sőt, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont – RSRt üzemeltető cég, a Rákosmenti Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagja., de volt a Bethlen Gábor Alapkezelő vezetője, valamint határon túli támogatáspolitikáért felelős miniszteri biztos, illetve Riz Levente polgármestersége idején a Rákosmente Kft. fejlesztési igazgatója is.

„Nos, ez a bizonyos Ulicsák most 9.500.000 Ft-os szerződésért végzez feladatot. Azt a feladatot, amiről a Képviselő-testület sosem döntött, kizárólag a fideszes városvezetés rendelte meg ezt a munkát. Pártkáder kifizetve, nekik nem Rákosmente, hanem a Fidesz az első” – zárja Környei.

Kép: MTI/Mohai Balázs

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük