Közélet

Szolidaritás: pártpolitika helyett bérlakásprogramot Budapesten

Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, arról tájékoztatta lapunkat, hogy bár Budapesten több tízezer lakás áll üresen, mégis százezren élnek zártkerti, nem komfortos házakban. Az albérletárak elszáltak, szabályozatlanul burjánzik az Airbnb üzlet, a lakásárak elérték Bécs szintjét, miközben a fizetések messze maradnak az osztráktól.

A szervezet vezetője szerint a kormány diplomáciai háborút folytat Európával, a Főpolgármester pedig cselekvés helyett csak újabb biciklisávokat fest fel, teljesen értelmetlenül. A Magyar Szolidaritás Mozgalom és a vele együtt politizáló civil szervezetek szerint Budapestnek az a 2024 -es választásokon meg kell szabadulnia a pártpolitikától, hogy az emberek érdekei kerüljenek a középpontba!

Székely elmondta, hogy a Budapesten lakhatási válság kezd kialakulni. Ennek megoldása egy szabályozott és ellenőrzött albérleti-és Airbnbpiac lenne, valamint az állammal közösen végigvitt tudatos bérlakás fejlesztési program, ami figyelembe veszi a városban lakó kevesebb fizetéssel rendelkező emberek érdekeit is. Tarthatatlan állapot, hogy míg a főváros 23 kerülete és a Fővárosi Önkormányzat sokszor politikai kifizetőhelyként működik, addig sokan alig bírják kifizetni az albérleteiket és családok ezrei kénytelen gáz és vezetékes víz nélkül élni Budapesten és környékén – közölte.

A Szolidaritás Mozgalom és a vele együtt dolgozó civil szervezetek azonnali cselekvésre szólítják fel a főváros vezetését és a kormánypártokat is!

Hozzátette: “Hagyják abba a senkit nem érdeklő politikai játszmákat egymás ellen és végezzék végre a dolgukat. Képviseljék az emberek érdekeit! Hozzák meg a megfelelő intézkedéseket, azért hogy felszámolható legyen a lakhatási válság!”

Kép: Szolidaritás Mozgalom/Facebook

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük