Belpol

Dobrev Klára nagyot dobbantott: bőven okoz még álmatlan éjszakát Orbánnak a pedofilbotrány miatt

Dobrev Klára az Európai Bizottsághoz fordult, hogy a pedofília mellett annak segítését is minősítsék európai bűncselekménnyé – tájékoztatta a Közbeszédet a DK Sajtóirodája.

Dobrev Klára pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az Európai Bizottsághoz fordult a pedofilbotrány ügyében.

Egy héttel ezelőtt derült ki, hogy Novák Katalin egy pedofil bűnöző bűntársát szabadon engedte a börtönből. Az államfő azonban nem egyedül döntött erről: a kezdeményezést Varga Judit miniszter terjesztette az elnök elé. Orbán Viktor az alkotmánymódosítás kezdeményezésével kapcsolatos bejelentésével egyértelművé tette, hogy még az ő személyes, szakmai és politikai meggyőződése szerint is alkotmányellenes pedofil bűnökben részt vevőknek kegyelmet adni, vagyis Novák Katalin alkotmányellenesen cselekedett. Ha pedig ez így van, akkor nem maradhat köztársasági elnök.

Az Európai Bizottságnál azt kezdeményeztem, hogy a pedofília mellett annak segítését is minősítsék európai bűncselekménnyé. Azt szeretnénk elérni, hogy a pedofil bűncselekményt elkövető és az őt segítők is ugyanolyan szigorú büntetést kapjanak. Erős európai védelemmel kell garantálni, hogy soha többé egyetlen európai országban se fordulhasson elő, hogy gyerekeket szexuálisan bántalmazó elkövetők szabadlábra kerüljenek, és meg kell akadályozni, hogy ezek az emberek újra gyerekek közé mehessenek dolgozni

 magyarázta a DK EP-képviselője.

Fotó: sajtótájékoztató/képernyőfelvétel

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?