Belpol

Nem akar vendégmunkásokat látni a főváros cégeinél a DK

A jogfosztott és alulfizetett vendégmunkások foglalkoztatása sajnos egyre gyakoribb Magyarországon, mivel ez egyenes következménye annak, hogy az Orbán-kormány az olcsó munkaerőre és a gürcölő milliók kizsákmányolására építette a magyar gazdaságpolitikát – tájékoztatta a Közbeszédet Szaniszló Sándor, a​​​ DK fővárosi frakcióvezetője, a XVIII. kerület polgármestere.

Szaniszló közölte: Budapest vezetése nagyon helyesen kikötötte, hogy egyetlen fővárosi cégnél sem fog alulfizetett vendégmunkásokat alkalmazni, helyettük továbbra is a magyar munkaerőre fog támaszkodni.

A Demokratikus Koalíció fővárosi frakciója arra kéri Budapest vezetését, hogy jól fizetett magyar munkaerőre támaszkodjon az alulfizetett vendégmunkások helyett, mind a fővárosi cégeknél, mind pedig azok alvállalkozóinál – jelezte a párt fővárosi frakcióvezetője.

Szaniszló szerint Budapestnek meg kell mutatnia, hogy nem ért egyet a kormány filozófiájával, miszerint a gazdasági növekedést és a nagyvállalati profitot a munkából élők kizsákmányolásával kell elérni.

Címlapkép: Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?