Belpol

Varga Ferenc a makói gyár helyszínére látogatott a vendégmunkások miatt kirúgott magyar dolgozók ügyében

Makón bekövetkezett az, amire a Dobrev Klára Árnyékkormánya már hónapok óta figyelmeztet: a Fidesz vendégmunkástörvénye miatt magyar emberek veszítették el a munkájukat – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Ferenc, a DK bér- és munkaügyi árnyékminisztere.

Varga beszámolt arról, hogy a fideszes munkaerő-közvetítők ugyanis felvettek a gyárba 150 indonéz vendégmunkást, akiket a magyar dolgozók tanítottak be a munkára. Majd ezeket a tapasztalt, több mint 20 éve a gyárban dolgozó magyarokat elbocsátották az állásukból – közölte a DK-s politikus.

Az Árnyékkormány munkahelyvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki, amely egyetlen magyar dolgozót sem enged kirúgni a vendégmunkásokat alkalmazó magyarországi cégektől.

Varga Ferenc közölte: soha többé nem fordulhatna elő, hogy egy cég vendégmunkásokat vesz fel, betaníttatja őket a magyar dolgozókkal, majd kirúgja a magyarokat. Hangsúlyozta, nem hagyjuk, hogy a fideszes munkaerő-közvetítők és a nagyvállalatok az alulfizetett vendégmunkásokból milliárdos profitot halmozzanak fel! Szociáldemokraták vagyunk, ezért a jól fizetett magyar munkaerőt támogatjuk az alulfizetett vendégmunkával szemben – fogalmazott a lapunknak küldött híranyagban Varga Ferenc, a DK bér- és munkaügyi árnyékminisztere.

Címlapkép: Pixabay

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?