Belpol

Sóskúton vásárol telephelyet az alsózsolcai akkumulátor-feldolgozó beruházója

„Sóskúton vásárol telephelyet az alsózsolcai akkumulátor-feldolgozó beruházója” – számolt be a közösségi médiában Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője.

A képviselő szerint tavaly ősz elején hatalmas felháborodást váltott ki, hogy az ANDRADA Group Kft. lakossági egyeztetés és biztonsági garanciák vállalása nélkül akart akkumulátor-feldolgozó üzemet létesíteni Alsózsolcán. Akkor a helyiek és a Momentum együtt késztette meghátrálásra a céget.

Lőcsei most azonban arról ír, hogy a friss tulajdoni lapok alapján az ANDRADA Group Kft. kinézte magának Sóskúton az Orion Elektronikai Kft. raktárépületét.

„Már tavaly év végén levélben fordultam a sóskúti önkormányzathoz, hogy megtudjuk, van-e tervben új, akkumulátorokat feldolgozó üzem létesítése Sóskút közigazgatási határán belül. Akkor a polgármester rekordgyorsasággal, néhány perc alatt válaszolt, hogy nincs tudomása arról, hogy akkumulátorokat feldolgozó üzem létesülne, az önkormányzatot nem keresték ilyen ügyben. Sajnos ez nem lep meg, ugyanis amióta a Fidesz eldöntötte, hogy akkumulátor-lerakattá teszi hazánkat, az önkormányzatok az utolsók, akiket tájékoztatnak erről”

– teszi hozzá a politikus és kiemeli, hogy várja a cég tájékoztatását az üggyel kapcsolatban.

Címlapkép: illusztráció

Vélemény, hozzászólás?