Belpol

Szanyi Tibor: népbutításra használja a kormány a lakástámogatásokat

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szomorúan tapasztalja, hogy a kormány a lakástámogatásokat változatlanul  népbutításra használja, többnyire szétkozmetikázott adatok bázisán – írja a Közbeszédnek eljuttatott közleményében Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke.

A friss kormányzati közlés szerint ugyanis 2015 óta 233 ezer család vette igénybe a CSOK különböző változatait, amire az állam a nép adójából 754 milliárd forintot költött – hívta fel a figyelmet a Szanyi.

A pártelnök kiemelte, amennyiben a fenti számok igazak lennének, akkor erős magyarázatra szorul, hogy 2015-2023 között miért épült mindösszesen csupán 150 ezer lakás Magyarországon, amiben a CSOK nélkül épült lakások is benne vannak? – teszi fel a kérdést a baloldali politikus.

Mint elmondta, természetesen lehet hivatkozni a bővítések és a felújítások (nem közölt) számaira, de a sikerpropaganda mögött akkor is képtelenségek húzódnak meg, hiszen az egy családra szánt CSOK átlagosan 3,4 millió forint, amiből úgymond gyerekvállalásra serkentő lakásmegoldásokat nyilván nem lehet kihozni – írja.

Szanyi emlékeztetett, az ISZOMM álláspontja szerint a CSOK egy rossz konstrukció, lényegében aprópénzt folyósít, és feleslegesen köti gúzsba az érintett családok kezét, továbbá az adófizetők pénzét pocsékolja még akkor is, ha nem kizárt, hogy valakik akár jól is járhatnak vele.

Az párt programja szerint a népességbővülést az állami bérlakásépítés mozdítaná elő, amely az állami vagyon bővülését jelentené, továbbá folyamatos állami bevételt is biztosítana. A közpénzek magánlakásokba csorgatása semmilyen közjót nem szolgál – áll a közleményben.

Fotó: Igen Szolidaritás/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?