Belpol

A bíróság szerint rendben van, hogy Orbán honvédségi repülőgéppel utazott magánvakációra

Nem történt bűncselekmény, amikor Orbán Viktor miniszterelnök honvédségi repülőgéppel utazott Pisába idén márciusban magánprogramra, ezért elutasította Hadházy Ákos ismételt felülbírálati indítványát Budai Központi Kerületi Bíróság, közölte az ügyészég – számol be a 444.

Orbán még február 27-én utazott Kairóba, ahol többek közt Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfővel tárgyalt.
A miniszterelnöki delegációt szállító honvédségi gép a látogatás végeztével nem egyenesen Budapestre, hanem Pisába repült. Havasi Bertalan sajtófőnök szerint Orbán Olaszországban magánprogramon vett részt.

Hadházy Ákos független képviselő ezt követően tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, szerinte 3-4 millió forintba került a kitérő a magyar adófizetőknek, Orbán pedig nem használhatja magáncéljaira a Honvédség repülőjét.

Az ügyészség viszont megállapította, hogy “hivatali visszaélés sem a miniszterelnök, sem pedig más személy részéről nem valósult meg, egyedül a Magyar Honvédség, mint vagyonkezelő felelőssége vizsgálható, de az is csak költséghatékonysági szempontból.” Hadházy ezt nem fogadta el, bírósághoz fordult, ennek a felülvizsgálatnak született meg most az elutasító határozata. (via 444)

Kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük