Közélet

Pert nyert 18 fideszes médium ellen Bajnai Gordon és a Datadat

Ezúttal a Magyar Nemzet és 17, a kormánypárti KESMA-hoz tartozó megyei hírportál veszített pert. Többmilliós sérelemdíj fizetésére kötelezték a kormánypárti médiaholdingot és le kell törölni a jogsértő, valótlan tartalmakat az első fokú ítélet értelmében.

A Fővárosi Törvényszék keddi, első fokú ítéletében Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek és a Datadat cégnek adott igazat a kormánypárti Magyar Nemzet és a Fidesz-közeli Mediaworks / KESMA 17 megyei hírportáljával, a sonline.hu, bama.hu, baon.hu, beol.hu, boon.hu, duol.hu, feol.hu, heol.hu, kemma.hu, kisalfold.hu, nool.hu, szoljon.hu, szon.hu, teol.hu, vaol.hu, veol.hu, zaol.hu honlapokkal szemben – számolt be a Média1.

Az eljárást a 2022-es választásokat megelőző, a „tömeges sms-kampányra” vonatkozó hazugságok miatt indították az érintettek.

Bajnaiék a Media1.hu-nak küldött mai, szerdai e-mailje szerint a Fővárosi Törvényszék elrendelte a cikkek elérhetetlenné tételét és fejenként 2 millió forint sérelemdíjat állapított meg a felperesek részére.

Több további bírósági eljárás még folyamatban van.

Kép: Bajnai Gordon/Facebook

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük