Belpol

Az Árnyékkormány szerint csak az előrehozott választás védheti meg a magyarok munkahelyét

Néhány éve még a magyarok munkahelyét féltette az Orbán-kormány a bevándorlóktól, de mint annyi más, ez is Orbán Viktor hazugságának bizonyult – mondta el Varga Ferenc, a Dobrev Klára vezette árnyékkormányának bér- és munkaügyi árnyékminisztere.

Varga hozzátette: “a KSH szerint tavaly csúcsra pörgette a kormány a bevándorlást: egyetlen év alatt 61 ezer külföldi telepedett le Magyarországon, akik többségében az Európai Unión kívülről érkeztek”.

Kiemelte, hogy ezen belül mintegy 38 ezren jöttek csak Ázsia országaiból, akik zömében alulfizetett, jogfosztott vendégmunkásként kezdtek dolgozni, kiszorítva a magyarokat az eddig is rosszul fizető állásokból.

Ismertette, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szerint alulfizetett vendégmunkások helyett jól fizetett magyar dolgozókra van szükség, ezért a kormányváltás után meg fogjuk tiltani, hogy azért bocsássanak el valakit, hogy egy EU-n kívüli vendégmunkást vegyenek fel a helyére.

“Ha Orbán június 9-én az európai parlamenti választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni. Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára! Mi itt voltunk, itt vagyunk és itt is leszünk, amíg véget nem vetünk az Orbán-rendszernek” – mondta el a DK-s politikus.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.