Belpol

Az állam beavatkozását kéri az MSZP a lakásválság enyhítéséhez

Egyre aggasztóbb a lakáspiaci helyzet Magyarországon, amely a fiatalokat is különösen nehéz helyzetbe hozza – tájékoztatta a Közbeszédet Pusztai Patrik, az MSZP Országos Elnökségének tagja, az Ifjúsági Tagozat elnöke.

Az MSZP szerint a kormányzat lakhatási politikája elbukott, hiszen az elhibázott politika nem enyhítette, hanem elmélyítette a lakhatási válságot.

Pusztai Patrik elmondta, hogy az elmúlt egy évtizedben a lakásárak nagyjából 2,5-szeresére nőttek, így a fiataloknak minden eddiginél nehezebb dolguk van akkor, ha önálló lakáshoz szeretnének jutni.

Az emelkedő ingatlanárak miatt az albérletárak is jelentősen nőttek, lakhatás szempontjából pedig Budapest az egyik legdrágább európai várossá vált, ha az átlagjövedelemhez viszonyított adatsorokat nézzük – írta.

A ifjú szocialista politikus kiemelte, hogy az MSZP fontosnak tartja, hogy a fiataloknak az önálló élet elkezdése ne egy elérhetetlen álom legyen! Ezért itt az ideje annak, hogy a kormány egy átfogó bérlakásépítési programba kezdjen bele, hiszen ha lakhatási válság van, az azt is jelenti, hogy hiány van hazánkban az új lakásokból.

A hosszú távú cél pedig a legtöbb fiatal számára a saját ingatlanhoz való hozzájutás, ezért olyan új kormányzati intézkedésekre van szükség, amelyek mindezt elősegítik – tette hozzá.

Címlapkép: Pixabay

Ezeket olvasta már?

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük