Belpol

A szélsőjobbos Dúró Dóra pártja saját sikerének tekinti L. Simon László kirúgását

Csák János miniszter váratlan döntése, hogy menesztette L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum éléről, a parlamentben is fő téma volt. A múzeum kiállítása ellen fellépő, arról a gyerekeket kitiltani igyekvő Dúró Dóra megköszönte a döntést, amit a kormányzat azzal védett, hogy „ez nem a homofóbiáról szól, hanem a gyermekvédelmi törvény betartatásáról.” – írja a hvg.hu.

Dúró azt mondta, „Csák János meghozta azt az egyetlen döntést, amellyel a Múzeum tekintélyét helyre tudta állítani”. Azzal folytatta: „nem azzal volt a probléma, hogy valaki homoszexuális embereket fényképezett, hanem hogy ezt kiállították egy közgyűjteményben, ezt akarták normává tenni, ráadásul ezen a kiállításon történelemhamisítás zajlik”.

Ez utóbbit azzal magyarázta, hogy szerinte a kiállítás azt sugallja, hogy a 2022-es év egyik legnagyobb problémája az LMBTQ-kisebbséggel szembeni erőszak, nem a háborúk és a szervkereskedelem. Szerinte ez a probléma, ráadásul ezt gyerekkorúak is láthatták, így szerinte ők is azt hihették, hogy „ez a norma, hogy ez a világ legnagyobb problémája”. A Mi Hazánk Mozgalom politikusa szerint „ez propaganda”. Azt is mondta, „ha rajtam múlna, nem nézegethetnének ilyen képeket nemcsak a múzeumban, hanem sehol az interneten se.” (A hvg.hu nyomán.)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?