Belföld

A hétvégén 2 helyett már csak 1 órát parkolhatunk ingyen az Árkádban

Több helyi médium, többek között a SzegedMa is beszámolt arról, hogy az Árkád Szegedben változott a parkolási rend.

Mint emlékezetes, az Árkád Szegeden több mint 10 év ingyenesség után vezette be a fizetős parkolási rendszert, többek között azért, mert rengetegen használták ki azt a “lehetőséget”, hogy ingyen parkoljanak az üzletközpontban. Úgy tudjuk a bérlők többször is jelezték, hogy nagyon sokan “tárolják” az autójukat az Árkádban, számos helyet elfoglalva a bérlők és a vásárlók elől.

Eddig szombaton és vasárnap az első két óra ingyenes volt, de ez a hétvégétől, április 13-tól megváltozott, már a kihelyezett tájékoztató táblákon is az új díjszabás látható.

Az eddig 2 óráról egyre csökkent az ingyenes órák száma.

A díjszabás tehát hétfőtől vasárnapig egységes lett, vagyis az első óra ingyenes, míg a másodikért 200, míg a harmadik órától egységesen 400 Ft-ot kell fizetni.

A mozgáskorlátozottak részére az első 3 óra parkolás ingyenes, amennyiben a P2 szinten található Parkolóház irodában bemutatják a a jogosultságot igazoló dokumentumot.

Az Árkád Szeged egyébként nem verte nagydobra, hogy csökkent a hétvégén ingyenesen igénybe vehető órák száma, ugyanis sem a Facebook oldalán, sem a honlapján nem találtunk erre utaló közleményt.

Persze biztosan nem tudhatjuk, de elképzelhető, hogy a parkolási díjakból származó bevételt szeretnék ily módon növelni, hiszen a fizetős parkolási rendszer kialakítása sok millió forintba került. (via webradio.hu)

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények