Belpol

Bréking! Magas rangú fideszes is kiállt a World Press Photo kiállítás mellett – Ebből botrány lesz!

Miután Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter hétfőn azonnali hatállyal kirúgta a volt fideszes országgyűlési képviselőt, a Magyar Nemzeti Múzeum eddigi főigazgatóját, L. Simon Lászlót a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás kapcsán kialakult purparlé miatt, újabb a kormányhoz hű közéleti szereplő szólalt fel a kiállítás mellett – írja a Gulyáságyú Média.

Dúró Dóra Mi hazánkos országgyűlési képviselő törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János kultúráért és innovációért felelős minisztertől, mivel a képviselő szerint a kiállításon „a meleg idősotthont ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat”.

Ennek nyomán a tárcavezető október végén úgy döntött, 18 éves kor alatt tilos látogatni a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást (World Press Photo).

Először úgy tűnt, hogy L. Simon eleget tesz a miniszteri utasításnak, majd úgy nyilatkozott, hogy nem tud annak eleget tenni, mivel a múzeum nem tudja ellenőrizni a látogatóik korát. Ennek nyomán Csák miniszter hétfőn azonnali hatállyal menesztette a volt fideszes politikust, egykori kultúráért felelős államtitkárt.

Ezután, hétfőn délután tett közzé egy bejegyzést a közösségi hálón Boris Kálnoky újságíró, a a sok milliárdnyi közpénzzel kitömött fideszes káderkeltető, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Médiaiskolájának vezetője, aki korábban többször is kiállt a kormánypártok és Orbán Viktor politikája mellett – szúrta ki a Gulyáságyú Média, aki rögtön tájékoztatta a Közbeszédet.

Kálnoky angol nyelvű posztjában azt írja, hogy hallgatóival szombaton megtekintette a World Press Photo kiállítást a Budapesti Nemzeti Múzeumban (sic!). Azt is hozzátette, hogy a kiállítás „minden része” lenyűgözte a diákjait. Különösen pikáns, hogy Kálnoky „hallgatói” alatt vélhetőleg az MCC-s tanítványait kell érteni. (via Gulyáságyú Média)

Fotó: Boris Kálnoky/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?