Belföld

Orbán Magyarországán nem csak élni, de már meghalni sem érdemes: 5 év alatt 40 százalékkal drágult a temetés

13 év Orbán-kormány után is közel félmillió forintba kerül egy koporsós temetés hazánkban. A tények fájóan igazak.

Öt év alatt 40 százalékkal drágult a temetés – mondta az RTL Híradónak a Temetkezési Szolgáltatók Szakegyesületének elnöke. A drágulás a koporsós és urnás temetésekre is érvényes. Akinek nincs pénze, az az önkormányzattól kérhet segítséget. Ilyenkor a település meghitelezi a temetés árát, amit a hagyatékból kell rendezni. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint ehhez annyi segítségre van szükségük a kormánytól, hogy hagyjanak pénzt a települések kasszájában.

A KSH adatai szerint egy átlagos hamvasztásos temetés 350 ezer, egy koporsós pedig 400-450 ezer forintba kerül. Ezt pedig egyre többen nehezen tudják kifizetni.

Baloghék a nagymama sírjához jöttek. Tavaly temették el, akkor ez 450 ezer forintba került. Közösen, nagybátyám, apám, testvérek összedobtuk, és úgy meg tudtuk venni, meg tudtuk oldani az egész költséget– mondta Balogh Márk a Híradónak.

Mánfán is hasonlóak az árak. A polgármester szerint az önkormányzat jelenleg 20 ezer forinttal tud hozzájárulni a költségekhez. De van, hogy mindent a falunak kell fizetnie. (via RTL)

Fotó: Pixabay

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük