Belföld

Gyertyagyújtást szervez a Momentum rákosmenti polgármester-jelöltje a pedofília áldozataiért

Gergely Bálint, a Momentum rákosmenti polgármester-jelöltje gyertyagyújtást szervez a pedofília áldozataiért és ezzel kiállva a Fidesz újabb pedofilvédő törvényjavaslata ellen. A Fidesz javaslatát – amely szerint az egyházi személyeknek nem lenne kötelességük jelenteni a gyónás során elhallatszott gyermekek ellen elkövetett bűncselekményeket – Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője adta be – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum szóvivője.

A “családbarát” kormánypárt képviselője az alábbival indokolja javaslatát: “A gyermek veszélyeztetettségének megelőzése és megszüntetése érdekében a jelzési vagy együttműködési kötelezettség elmulasztásának következménye valamennyi gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagra tekintettel egységessé válik azzal, hogy a gyónási titok körében megismert információk kivételt képeznek majd ez alól, tekintettel arra, hogy ezen vallási tevékenység végzése kívül esik a közfeladatellátás körén, azzal összefüggésbe nem hozható, szemben más hivatásokhoz fűződő titoktartási kötelezettséggel.” Dunai Mónika, mint tanár így védené a növendék diákjait? Mint édesanya ilyen módon védené gyermeke bántalmazóját is? A Fidesz a pedofilokat védi a gyermekekkel szemben. Dunai Mónika jogalkotói részről, Horváth Tamás és a kerületbe delegált fideszesek pedig pénzügyileg is támogatták a pedofilbotrányba keveredett Fohsz Tivadart. Mi, a Momentum és civilek alkotta rákosmenti csapat, a kerületben és országosan is azért dolgozunk, hogy biztonságban élhessünk mi, és gyermekeink. Egy olyan Magyarországon, ahol a bűnösöket és társaikat nem védik vagy kegyelmet kapnak, hanem elítélik tetteik miatt. Vétkesek között cinkos, aki néma”

– írja kapcsolódó bejegyzésében Gergely és elmondta, hogy a javaslat úgy is felháborító, hogy azt végül nem szavazta meg a Fidesz-frakció.

A gyertyagyújtás szerdán 18:30-tól lesz a rákosmenti Fidesz irodánál.

További részletek a kapcsolódó Facebook-eseményben.

Fotó: Momentum