Belpol

Így indokolta Hende Csaba, hogy miért nem törődnek a szegény sorsú gyerekekkel: „Aki nem dolgozik, ne is egyék!”

Erről Gy. Németh Erzsébet, a Dobrev Klára szociális- és nyugdíjügyi árnyékminisztere tájékoztatta a Közbeszédet.

Gy. Németh Erzsébet lapunknak úgy fogalmazott, hogy “őszinteségi rohamot kapott Hende Csaba, a parlament Törvényalkotási Bizottságának elnöke, amikor a testület április 4-i ülésén azzal söpörte le az asztalról a családi pótlék emeléséről szóló ellenzéki javaslatot, hogy „aki nem dolgozik, ne is egyék”.”

A DK-s politikus úgy értékelte, “ha tehát a Fideszen múlik, az állásukat elvesztő és a fizetésükből megélni képtelen szülők gyerekei nyugodtan éhen is halhatnak. Őket hagyta magára az Orbán-kormány a megélhetési válság kellős közepén”.

Gy. Németh elmondta, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a duplájára emelné a 2008 óta változatlan összegű családi pótlékot.

Elutasítják az Orbán-kormány “perverz társadalompolitikáját, ami a fideszes milliárdosoknak egyre többet ad, míg a gürcölő magyaroknak pedig egyre kevesebbet”.

Az orbáni infláció miatt rekordmagasak az élelmiszerárak, a benzinárak és a rezsiszámlák, így a magyar családoknak minden fillérre szükségük van a gyerekeik felneveléséhez – tette hozzá.

Továbbá kiemelte, “ezért, ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással”.

“Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára! Mi itt voltunk, itt vagyunk és itt is leszünk, amíg véget nem vetünk az Orbán-rendszernek” – zárta a Közbeszédhez eljuttatott nyilatkozatát.

Fotó: Pixabay (illusztráció)

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.