Belpol

Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott az Európai Szocialisták Pártjának kongresszusán, ahol közfelkiáltással választották teljes jogú taggá a DK-t (videóval)

A DK egy évvel ezelőtt kezdeményezte felvételét Európa legnagyobb baloldali politikai szövetségébe, az Európai Szocialisták Pártjába (Party of European Socialists – PES), hogy a hazai vezető ellenzéki szerepe mellett növelni tudja az európai befolyását is – tájékoztatta a Közbeszédet a DK sajtóosztálya.

A kötelezően előírt egyéves várakozás most járt le, a DK delegációja pedig pénteken Gyurcsány Ferenc vezetésével a PES Málagában megtartott soros kongresszusára utazott, ahol többek között a DK pártelnöke is beszédet mondott.

A párt közlése szerint, a Demokratikus Koalíció elérte a célját: a PES kongresszusa közfelkiáltással választotta meg a DK-t a szövetség teljes jogú tagjává. A legnagyobb magyar ellenzéki párt mától tehát ott van az európai politika legnagyobb baloldali szövetségében is, méghozzá teljes jogú tagként.

“Mi, szociáldemokraták, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos, európai Magyarországot akarunk. Ezért fogunk dolgozni az európai politika legnagyobb baloldali szövetségének tagjaként is” – közölték lapunkkal.

Gyurcsány Ferenc felszólalása:

Címlapkép: DK sajtó

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?