Belpol

Donáth Anna a Partizánban közölte: „azért lesz kormányváltás, mert én megfogalmaztam ezeket a kritikákat” + VIDEÓ

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője volt a Partizán vendége, ahol beszélt az előválasztásról, a publicisztikáiról, a hitelességről, a Momentum és a DK közötti konfliktusról és a jövő évi választásokról.

„A Momentum mindenhol készen áll az előválasztásra” – emelte ki Donáth ma esti Gulyás Mártonnal történt beszélgetése alkalmából és hozzátette, hogy a Momentum szerint az egyik legfontosabb erény az ellenzéki politizálásban a hitelesség, amelyet sajnos nem minden ellenzéki párt tud felmutatni.

A Momentum politikusa emelett elmondta, hogy pártja célja, hogy minél több képviselőt juttasson az EP-be jövőre, hiszen szeretnék kiterjeszteni azt a munkát, amelyet ő és Cseh Katalin elkezdtek. Az önkormányzati választásokról Donáth úgy vélekedett, hogy cél a minél több szabad önkormányzat megteremtése és senkinek sincs bérelt helye a politikában.

Donáth Anna a publicisztikáiról és a közelmúltban megfogalmazott kritikáiról elmondta: „Be kell hoznunk olyan embereket az ellenzéki szavazótáborba, akik eddig távol maradtak, pedig elégedetlenek a kormánnyal. Ezért hoztam felszínre az ellenzéken belüli kritikámat, ezért mondom azt, hogy a Momentum által képviselt új politikai kultúrára van szükség az ellenzékben. Nem azért nem lesz kormányváltás, mert ezeket megfogalmaztam, hanem azért lesz, mert ezeket a kritikákat megfogalmaztam.”

Címlapkép: Donáth Anna/Momentum

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?