Belpol

A MÁV helyett a momentumosok adtak tájékoztatást az utasoknak Kőbányán

A MÁV Kőbánya alsó vasútállomás főépületénél akciózott a Momentum, erről Stemler Diána, a Momentum helyi önkormányzati képviselője számolt be – tájékoztatták a Közbeszédet.

„A héten újra tájékoztattuk az utazóközönséget, mivel a MÁV erre önmagától nem hajlandó” – írta bejegyzésében Stemler, azzal kapcsolatban, miért ragasztották ki Ágh Péter, közlekedésügyi államtitkár szavait Kőbánya alsó vasútmegálló épületére.

Évek óta le van zárva az állomás épülete, ezért csak a hátsó bejáraton lehet megközelíteni a peronokat. Ráadásul a mozgáskorlátozottak, kisgyermekesek és idősek számára szinte lehetetlen feljutni a lépcsőkön.

Az ügyben Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdéssel fordult az Építési- és Közlekedésügyi Minisztériumhoz, ahonnan Ágh Péter államtitkártól kapott választ, miszerint: „Felújítási munkálatok jelenleg nincsenek folyamatban, úgyhogy az erre vonatkozó kérdését nem tudom értelmezni.”

Tehát sem a MÁV, sem az Építési- és Közlekedésügyi Minisztérium nem ad egyenes választ arra, hogy miért nem vehetik használatba az utasok a Kőbánya alsó állomás épületét.

Az ügy előremozdításáért a Momentum petíciót indított, amit ezen a linken érnek el.

Címlapkép: Stemler Diána/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?