Belpol

Dávid Ferenc: Kormányváltás és szociáldemokrata fordulat nélkül tovább fog esni az ipari termelés

7,3 százalékkal elmarad az ipari termelés volumene az egy évvel korábbitól, derült ki a KSH adataiból. Van olyan ágazat, ahol közel 25 százalékkal esett vissza a termelés – tájékoztatta a Közbeszédet Dávid Ferenc, a DK gazdasági árnyékminisztere.

Az Árnyékkormány szerint kizárólag az Orbán-kormány a felelős a visszaesésért. Miattuk van Európa-rekorder orbáni infláció, ők okozták a történelmi megélhetési válságot.

Kiemelte, hogy kiszámítható gazdaságpolitikával, az uniós pénzek hazahozatalával fel lehetne lendíteni az ipart, azonban Orbán Viktor erre már nem képes – amíg ő van hatalmon, addig a válság is velünk marad, kizárólag a kormányváltás után, egy szociáldemokrata fordulattal hozhatjuk el az európai jólétet – vélekedett a szakpolitikus.

A jövőre nézve elmondta, erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – áll a lapunkhoz eljuttatott híranyagban.

Címlapkép: ATV Egyenes beszéd c. műsora

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?