Belföld

Tóth Bertalan: hogyan fordulhatott elő, hogy a GVH döntéséről előbb értesülhetett a fideszes sajtó, mint maguk az ügyben érintettek?

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arról tájékoztatta a Közbeszédet, hogy levélben kért tájékoztatást a GVH elnökétől, hogyan fordulhatott elő, hogy a GVH döntéséről előbb értesülhetett a fideszes sajtó, mint maguk az ügyben érintettek.

Mint ismeretes, a Gazdasági Versenyhivatal 2023. november 9-én 9.55-kor küldte el Tóth Berttalan részére e-mailben azt a végzést, amely arról szól, hogy nem látják valószínűnek az MVM jogsértését a gázszámlákon szereplő – a képviselő szerint egyébként hamis és félrevezető – rezsibox ügyében, ezért nem indítanak versenyfelügyeleti eljárást.

Tóth Bertalan szerint már maga ez a döntés is gyalázatos – közölte, emiatt bírósághoz fordul –, de az igazi botrány véleménye szerint az, hogy a GVH által 9.55-kor elküldött végzésről 16 perccel később, 10.11-kor már meg is jelent egy hosszú, csaknem 7000 karakter terjedelmű írás a kormányközeli Index nevű portálon, amelyben többször is hosszan és szó szerint egyező szöveget közölnek a GVH határozatának indoklásából.

Az MSZP-s politikus közölte, hogy mindez azért elképesztő, mert a GVH semmiféle hivatalos tájékoztatást nem adott ki, és magát a végzést sem hozta nyilvánosságra.

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?