Belpol

Friss kutatás: a DK-MSZP-Párbeszéd az elmúlt 14 év legerősebb ellenzéki listája lesz

Az ellenzéki választópolgárok igazi örömhírben részesülhettek hétfőn – tájékoztatta a Közbeszédet Dr. Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője, a közös lista kampányfőnöke.

A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása szerint 2010 óta még soha nem állt szemben a Fidesszel ennyire erős ellenzéki lista az európai parlamenti választás előtt, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listája.

Dr. Molnár Csaba szerint, a szociáldemokrata-zöld szövetség EP-listája a biztos pártválasztók 26 százalékának szavazatára számíthat, alig 7 százalékkal elmaradva az óriási népszerűségvesztésen átesett Fidesz listájától.

A Demokratikus Koalíció szerint a közvélemény-kutatások alapján minden eddiginél nagyobb esély van arra, hogy Orbán Viktor elveszítse a többségét a június 9-i európai parlamenti választáson. A DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájában azért bízik az ellenzéki szavazók többsége, mert mi nem egymást akarjuk legyőzni, hanem Orbán Viktort – tette hozzá.

Molnár elmondta, azért bízik bennünk a többség, mert mi soha nem fogunk koalícióra lépni a Fidesszel.

“Sőt, ha Orbán június 9-én elveszíti a többségét, akkor már másnap előrehozott választásokat fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással. Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára! Mi itt voltunk, itt vagyunk és itt is leszünk, amíg véget nem vetünk az Orbán-rendszernek” – zárta a közleményét Dr. Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke.

Fotó: Molnár Csaba/Facebook