Belpol

DK: A kormányváltás után meg fogjuk tiltani, hogy bármely cég magyarokat rúgjon ki azért, hogy helyettük vendégmunkásokat alkalmazzon

Makó és Gyöngyös után most Salgótarjánban történt meg, hogy egy cég kirúgta a magyar dolgozóit, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokat vegyen fel a helyükre – tájékoztatta a Közbeszédet ​​​​​​Varga Ferenc, a DK árnyékkormányának bér- és munkaügyi minisztere.

A politikus elmondta, hogy a módszer pontosan ugyanaz, mint a korábbi elbocsájtásoknál: a cég vendégmunkásokat vesz fel, betaníttatja őket a magyar dolgozóival, akiket aztán szemrebbenés nélkül rúg ki egy pillanat alatt.

“Mára teljesen világos, hogy Orbán Viktor hazudott a magyaroknak, amikor azt mondta, hogy csak üres álláshelyekre lehet EU-n kívüli vendégmunkásokat felvenni. Még csak január közepe van, de már három esetről tudunk, amikor magyarokat rúgtak ki azért, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokat hozzanak a helyükre” – írta közleményében Varga.

A DK politikusa hozzátette, hogy “Orbán Viktor akkor is hazudott, amikor azt írta a vendégmunkás törvényébe, hogy csak annyi EU-n kívüli vendégmunkást lehet behozni az országba, mint ahány betöltetlen állás van. Ezzel szemben az igazság az, hogy már most 40 ezerrel több vendégmunkás érkezett Magyarországra, mint ahány betöltetlen állás van, tehát magyarok fogják elveszíteni a munkájukat a kormány miatt”.

​​​​​​Varga Ferenc megerősítette, hogy “a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után meg fogja tiltani, hogy bármely cég magyarokat rúgjon ki azért, hogy helyettük vendégmunkásokat alkalmazzon! Meg fogjuk védeni a magyarok munkahelyeit és a magyar családok megélhetését, ehhez azonban kormányváltásra és szociáldemokrata fordulatra van szükség”.

A DK-s politikus sérelmezte, hogy Orbán Viktor az alulfizetett vendégmunkában és a magyarok kirúgásában látja a magyar gazdaság jövőjét.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint “viszont a jólfizetett magyar dolgozókban – nélkülük nincs sikeres Magyarország. Szociáldemokraták vagyunk, ezért arra készülünk, hogy a béremelést és a jólfizetett magyar munkaerőt támogassuk az alulfizetett vendégmunkával szemben”.

Fotó: DK/képernyőfelvétel

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük