Belpol

Cseh Katalin: az Európai Bizottság nem fogja fel, hogy mekkora kárt okozott azzal, hogy engedett Orbán zsarolásának

Az Európai Parlamentben szólalt fel Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és arról beszélt, hogy mekkora kárt okozott az EU azzal, hogy engedett Orbán Viktor zsarolásának és feloldotta a zárolását az uniós pénzek egy részéről.

„Ezzel nem csak Orbánt, hanem minden egyes feltörekvő autokratát arra ösztönöznek, hogy kövessék ugyanezt a zsaroló taktikát: építsd le a demokráciát, gyengítsd az EU-t belülről, fenyegetőzz a vétóval, majd nyújtsd a markod az eu-s forrásokért” – mondata felszólalása elején Cseh.

A Momentum politikusa szerint a legnagyobb probléma ezzel a metódussal az, hogy így teret enged az EU a további visszaéléseknek és a pénzek feloldásának napján még meg is dicsérték a magyar jogállamiságot, miközben itthon éppen elfogadták a “szuverenitásvédelmi” törvényt. „Ez a törvény még az Orbán-mércével is elnyomás” – tette hozzá a képviselő.

„Úgy gondolják, hogy ez a törvény jutalmat érdemel? Mert Önök ezt a jelet küldték, gyakorlatilag zöld utat adtak ennek a törvénynek. Ezért nem maradunk csendben itt, az Európai Parlamentben, mert úgy tűnik mi vagyunk az egyetlen védelmezője a demokratikus értékeknek” – zárta Cseh.

Fotó: Momentum

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük