Pletykafészek

Árt a bőrnek, ha ezt eszed reggelire

Egy tanulmány megállapította, hogy azokat az embereket, akik finomított szénhidrátot reggeliznek, külsőleg kevésbé találjuk vonzónak. A kutatás során 104, 20-30 év közötti férfit és nőt két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai finomított, míg a többiek finomítatlan szénhidrátokból készült reggelit kaptak.

A finomított szénhidrátból álló reggeli francia bagettet, lekvárt, alma- vagy narancslevet, illetve cukros kávét és teát tartalmazott. A finomítatlan szénhidrátot tartalmazó reggeli teljes kiőrlésű kenyér volt vajjal és sajttal, egy narancs vagy alma, valamint tea vagy kávé cukor nélkül.

A reggeli elfogyasztása után a tudósok megmérték a résztvevők vércukorszintjét, majd ellenőrzött fényviszonyok mellett mindenki arcáról készítettek egy fotót. A felvételeket megmutatták az értékelőcsoportnak, akik megbecsülték, hogy a képeken látható egyének hány évesek, mennyire férfiasak vagy nőiesek, és hogy mennyire vonzók bőrük és arcuk alapján.

Plos One című folyóiratban közölt eredmények szerint a finomított szénhidrátot fogyasztók vonzereje csökkent, mindkét nem esetében. Tehát, ha szeretnénk (még) vonzóbbak lenni, akkor jobb elkerülni a finomított szénhidrátokat! És természetesen a szervezetünknek is jót teszünk vele. (via wellandift.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények