Belföld

Zuhanórepülésben a forint és a megszorítások csak rontanak a helyzeten

Bodnár Zoltán Árnyék-pénzügyminiszter szerint az Orbán-kormány által előidézett gazdasági válság újabb tünetét tapasztaljuk a napokban. Ismét zuhanórepülésnek indult a forint, a legfrissebb hírek szerint már 390 forint fölé emelkedett az euró árfolyama és megindult a 400 forintos lélektani határ irányába – közölte a Demokratikus Koalíció politikusa sajtóközleményében.

Az Árnyékkormány szerint bebizonyosodott, hogy az orbáni megszorítások recesszióba lökték a magyar gazdaságot, az adó- és áremelések pedig nem állítják meg a forint gyengülését. A gyenge, elértéktelenedő forint miatt fokozódik az orbáni infláció, csökken a magyarok forintban lévő megtakarításainak értéke, drágulnak az üzemanyagok és más, külföldről behozott termékek. A Ráadásul tovább fog nőni a költségvetési hiány, ami miatt az Orbán-kormány újabb megszorításokat fog bevezetni.

A DK szerint, amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció és tovább gyengül a forint. Hozzátették, hogy a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy a kormányváltás után végre kitűzze az euróbevezetés céldátumát és letörje az orbáni inflációt, hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük