Belföld

Hollai Gábor a választásokig mindennap leragasztja a Reformátorok terén található Balog idézetet

Hollai Gábor, a Momentum XVI. kerületi önkormányzati képviselője ragasztotta le a Reformátorok terén lévő Balog Zoltán idézetet és a választásokig fogja folytatni tiltakozását. Erről a Momentum politikusa a Facebook-oldalán számolt be – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum szóvivője.

Március 22-én momentumos társaimmal ismételten leragasztottuk Balog Zoltán nevét a XVI. kerületben található Reformátorok terén. Ugyanis ahelyett, hogy végre cselekedne az ügyben Kovács Péter, a kerület polgármestere és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, az emlékművet létrehozó Alapítvány létrehozója, ők egymásra mutogatnak.

A két fideszes politikus cselekvésének hiányában, sajnos Balog Zoltán neve és az idézet, amelyet valószínűleg a bencésektől plagizált, jelenleg is ott virít az emlékművön szégyent hozva kerületünkre. Ezért úgy döntöttem, hogy amíg Balog Zoltán neve nem kerül le az emlékműről, addig minden nap odamegyek és újra leragasztom a volt miniszter nevét, ha szükséges. Ha addig nem történik semmi, akkor is fenntartom ezt az elhatározásomat június 9-ig, az önkormányzati választások napjáig”

– írja Hollai és kiemeli, hogy remélli, hogy a kerület polgárai révén a felirat eltűnik. Vagy úgy, hogy rákényszerítik Kovács  “várom a központtól a válaszokat a nehéz kérdésekre” Pétert, hogy eltávolítsa Balog Zoltán nevét az emlékműről, vagy elküldik nyugdíjba fideszes képviselőtársaival együtt.

Fotó: Facebook/ Hollai Gábor