Belföld

Orbán meglepő vallomást tett: Soros Györggyel „egy malomban őröltünk”

A Századvég folyóirat elindítása annak a radikális bejelentése volt, hogy van egy nemzedék, amelyik szerint nemcsak változások kellenek, hanem lesznek is; Századvég nélkül nem lenne Fidesz és szuverén Magyarország sem – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn Budapesten.

A Századvég megalapításának története a szív és a hazaszeretet története volt, és szeretném, ha az is maradna – mondta Orbán Viktor a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szuverenitás konferencia című eseményén.

A kormányfő hozzátette: egy ilyen folyóiratot alapítani maga volt a radikalizmus, a Századvég elindítása annak a radikális bejelentése volt, hogy van itt egy nemzedék, amelyik szerint nemcsak változások kellenek, hanem “egyenesen lesznek is, radikális változások lesznek”.

Kiemelte: akkor még Soros Györggyel “egy malomban” őröltek, mert ő sem akarta, hogy a kommunisták uralják Magyarországot, ezért segítette az antikommunista kezdeményezéseket.

“Azt, hogy a kommunisták és a szovjetek helyett ő akarja uralni Közép-Európát, az még nem volt világos ebben az időszakban, akkor ezt még nem tudhattuk. Ma már előrébb vagyunk, ma már nem titkolja a terveit, ismerjük a Soros-tervet is, bedöntötte az angol fontot, migránsokkal árasztja el Európát, nyíltan vallja, hogy meg kell szüntetni a nemzeti határokat, vagyis meg kell fosztani az európai országokat a szuverenitásuktól” – fogalmazott Orbán Viktor.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Vélemény, hozzászólás?