Belföld

Óriási a baj a kereskedelemben: Bezuhant a vidéki kisboltok forgalma

A brutális élelmiszerdrágulás miatt drasztikusan zuhant a kisboltok forgalma a vidéki kiskereskedelmi láncok adatai szerint, vagyis az orbáni infláció miatt a kistelepüléseken élők egyre kevesebb élelmiszert tudnak venni maguknak és a családjuknak – tájékoztatta a Közbeszédet dr. Molnár Csaba, a DK árnyékminiszterelnök-helyettese.

Az Árnyékkormány szerint azonnali lépésekre van szükség az orbáni infláció és az élelmiszerdrágulás megállítására, mert magyarok tömegeit lökik szegénységbe az Orbán-kormány áremelései.

Molnár elmondta, hogy egy szociáldemokrata kormány soha nem engedné, hogy a bérek és a nyugdíjak helyett az árak emelkedjenek, miközben a milliárdosok és a nagyvállalatok tovább gazdagodnak – közölte.

Kiemelte továbbá, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – hangsúlyozta a DK vezető politikusa.

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?