Belpol

Újabb helyen alakult meg az ellenzéki összefogás – tovább romlanak a Fidesz esélyei

Pesterzsébeten alakult meg az újabb ellenzéki összefogás a 2024-es választásokra.

Fekete Katalin, a Demokratikus Koalíció helyi önkormányzati képviselője lesz a DK, az MSZP, a Párbeszéd – Zöldek, a Momentum és az LMP közös polgármesterjelöltje Pesterzsébeten a június 9-i önkormányzati választásokon – tájékoztatta a Közbeszédet a DK Sajtóirodája.

Az ellenzéki pártok emellett közös önkormányzati képviselőjelölteket is indítanak Budapest XX. kerületében. A pártok szerint Pesterzsébet ezzel példát mutat, mert a Fideszt csak egy egységes, erős csapattal, egymás támogatásával lehet legyőzni. A jelöltek mindannyian aláírták Pesterzsébet Választási Etikai Kódexét, és az aláírók a választáson induló valamennyi jelöltet és jelölő szervezetet felkérik a Kódex aláírására.

A Demokratikus Koalíció szerint Fekete Katalin polgármesterként, a mögötte álló pártok képviselő-testületi többségének segítségével új lendületet fog adni Pesterzsébet fejlődésének.

Az ellenzék együttműködése és közös munkája a garancia arra, hogy pártérdekek helyett Fekete Katalin és az őt támogató képviselők kizárólag a pesterzsébetiek érdekét fogják képviselni. Az ellenzéki megállapodást aláíró pártok elkötelezettek abban, hogy Pesterzsébet egy hatékony, átláthatóan gazdálkodó, a fenntartható fejlődésben élenjáró, a szociális ügyekben érzékeny település legyen a következő években.

– fogalmazott a DK közleményében.

Fotó: DK Sajtóiroda

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.