Belföld

Tovább dagad a nemzetközi botrány – A külügynek már nem maradt más választása!

Vajon meddig mehet el a nemzetközi botrány és milyen hatásai lehetnek Magyarországra?

A 24.hu írta meg, hogy a Magyarországra látogató Erdogan török diktátor emberei bántalmazhattak egy magyar férfit Budapesten, akit a TEK-nek kellett kimentenie – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Mint azt a párt közleményében írja: az Árnyékkormány azonnali magyarázatot követel a kormánytól: hogyan lehetséges az, hogy a török diktátor emberei megvernek egy magyar embert Magyarországon, a magyar kormány pedig síri csöndben nézi végig mindezt? Hogyan lehetséges az, hogy a hazánk európai szövetségeseivel szemben rendszeresen kirohanó Szijjártó Péter külügyminiszter még nem hívatta be a török nagykövetet?

Az Orbán-kormány “barátainak” mindent szabad, magyarokat verni is? Ezek után esetleg Vlagyimir Putyint is szívélyesen meghívják Orbánék egy ünnepi magyarverésre két ukrán város elpusztítása között?

Az Árnyékkormány szerint az eset világosan megmutatja, hogy milyen jövőt szán a magyaroknak az Orbán-rendszer: az illiberális rendszerek diktátorai előbb-utóbb erőszakkal rontanak rá a velük egyet nem értőkre. Ezért fontos, hogy Magyarországon van Árnyékkormány és van kormányzóképes alternatíva, amely visszavezetheti hazánkat az európai demokráciák közé – közölte Rónai Sándor, a DK árnyék-külügyminisztere.

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?