Belpol

Tonzor Péter a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltje Dunakeszin

Tonzor Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa lesz a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltje Dunakeszin, akit Gy. Németh Erzsébet DK-s országgyűlési képviselő mutatott be a sajtónak kedden Dunakeszin – tájékoztatta közleményében a DK Sajtóirodája a Közbeszédet.

A képviselő úgy fogalmazott, Tonzor Péter a garancia arra, hogy Dunakeszin is elindulhasson az Árnyékkormány panelprogramja a kormányváltás után, és a gödi akkumulátorgyár ne jelentsen többé veszélyt Dunakeszi levegőjére és vizére.

Hozzátette: az ellenzéki pártok közül kizárólag a Momentummal nem sikerült megállapodniuk, sem a közös polgármesterjelöltről, sem az előválasztásról. Ha azonban nem lesz közös jelöltje az ellenzéknek Dunakeszin, akkor bizonyosan a Fidesz fog győzni.

Ha a Momentum felelős ellenzéki pártnak tartja magát, akkor nem szabad félnie az előválasztástól, nem szabad félnie az emberek döntésétől. Aki nem akar Dunakeszin előválasztást, az nem akarja legyőzni a Fideszt Dunakeszin. Ezért azt kezdeményezzük, hogy a Momentum politikusai üljenek velünk tárgyalóasztalhoz és állapodjanak meg a demokratikus előválasztás feltételeiben. Ezzel a DK mellett az MSZP, az LMP és a Párbeszéd is egyetért. Most már csak a Momentumra várunk, hogy megtarthassuk az előválasztást és az emberek dönthessenek Dunakeszin

– fogalmazott Gy. Németh Erzsébet.

Fotó: képernyőfelvétel

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?