Belpol

Tompos Márton írásban kérdezi Orbánt arról, hogy miért van háborús veszélyhelyzet itthon, ha Orbán szerint katonai művelet folyik Ukrajnában

Írásbeli kérdéssel fordult Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese Orbán Viktorhoz azzal kapcsolatban, hogy miért hosszabbította meg novemberben a Parlament a háborús vészhelyzetet idehaza, ha Orbán szerint Ukrajnában nem háború van, hanem “katonai művelet” – közölte lapunkkal a Momentum sajtóosztálya.

„A magyar miniszterelnök szégyent hozott az egész magyar nemzetre, amikor 2023. októberében, Kínában találkozott a háborús bűnös orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal. A találkozón az Ukrajnában zajló véres háborút katonai műveletnek nevezte, az orosz propagandához hasonló módon” – kezdi bejegyzésében Tompos és kiemeli, hogy ehhez képest pár héttel később a Parlament meghosszabbította a magyarországi “háborús vészhelyzetet” és a miniszterelnök az évzáró sajtótájékoztatóján ismét katonai műveletnek nevezte azt a háborút, amiben kárpátaljai magyarok is harcolnak és vesztik életüket.

„Ezért írásban kérdeztem a miniszterelnököt, hogy ha ez nem háború, hanem katonai művelet, akkor miért van háborús veszélyhelyzet Magyarországon, illetve miért hazudja azt, hogy “háborús infláció” gyötri Európát?” – zárja a Momentum politikusa.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük