Belpol

A DK azonnali válaszokat követel Karsay Ferenc fideszes polgármester többszintes budafoki luxusvillájáról

Hétfőn robbant a hír az országos sajtóban, hogy Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere az elmúlt hónapokban impozáns, többszintes, a becslések szerint akár 350 millió forintot is érő luxusvillát építtetett a budafoki Halk utcában, amelyre a vagyonnyilatkozata alapján aligha lenne pénze a polgármesteri fizetéséből – írta a Demokratikus Koalíció (DK) sajtóirodája a Közbeszédnek küldött közleményében.

Perlai Zoltán, az ellenzék közös, budafok-tétényi polgármesterjelöltje mai sajtótájékoztatóján azonnali válaszokat követelt Karsay Ferenctől.

Arra szólította fel a polgármestert, hogy mutassa be azokat az adatokat és iratokat, amellyel alá tudja támasztani, hogy milyen forrásból fizette ki ennek a luxusvillának az építését.

Perlai Zoltán szerint Karsay Ferenc átláthatatlanná tette az önkormányzati költéseket, ezért fogja megválasztása esetén elfogadtatni a budafoki közgyűléssel az „Ez a minimum!” című, antikorrupciós  intézkedéscsomagot, ami végre átláthatóvá tenné az önkormányzat működését és költéseit.

A DK szerint Budafok-Téténynek olyan polgármesterre van szüksége, aki nem magának építettet luxusvillát, hanem lakhatást teremt a pályakezdők és a rászorulók számára.

Az önkormányzat forrásait nem a politikusok gazdagodására kell fordítani, hanem például a budafoki járdák és közutak rendbetételére vagy a drámai óvodapedagógus-hiány felszámolására – fogalmazott a DK-s politikus.

Perlai Zoltán sajtótájékoztatója végén arra kérte a budafokiakat, hogy vasárnap váltsák le együtt a Fidesz budafoki helytartóját, Karsay Ferencet.

Címlapkép: Perlai Zoltán sajtótájékoztatója / Közbeszéd képernyőfelvétel

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények