Belpol

Takács Péter államtitkár elszólta magát a porosodó lélegeztetőgépekkel kapcsolatban

A Népjóléti Bizottság április 16-i ülésén Takács Péter egészségügyi államtitkár elszólta magát a porosodó kínai lélegeztetőgépekkel kapcsolatban: állítása szerint a kormányzatnak kész terve van a 12.000 géppel – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti bizottság elnöke.

Varga elmondta, hogy a Népjóléti Bizottság elnökeként levelet írt Takács Péternek, hogy egyértelmű tájékoztatást kérjen az ügyben.

“Megkérdeztem, hány darab lélegeztetőgépet és hová szállítottak el a raktárból, hogy milyen mértékben károsodtak az eltelt idő miatt, hogy mikor vizsgálták meg őket utoljára, és hogy mi a tervük a maradék gépekkel” – ismertette.

A DK-s politikus hozzátette: “az egész ügy a korrupció melegágya, amelyet csak a kormányváltás számolhat fel. Hogy ne kelljen erre 2026-ig várni, ha Orbán június 9-én az EP- választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni. Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a kutatások szerint messze legerősebb, már 26%-on álló ellenzéki listára, a Dobrev Klára vezette DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára”.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI