Közélet

Műemlékké nyilvánítaná a DK a Magyar Rádió régi épületét

Hírek szerint az Orbán-kormány el akarja bontani a VIII. kerületben a Magyar Rádió korábbi székházát – közölte lapunkkal Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek adományozott terület ikonikus helyszíne a magyar rádiózásnak, a magyar történelemnek is. Előbb lett székháza itt a Magyar Rádiónak, mint Londonban a BBC-nek. Legendás hangfelvételek egykori helyszínei semmisülnek meg az új kampusz felépítése érdekében.

Gréczy a Közbeszédnek elmondta, külön fejezetet érdemel az udvaron levő Pagoda, amely a kulturális élet egyik központja volt. Ma ezt is elbontása ítélték, pedig érdemes lenne megmenteni. Meg kell erősíteni, hogy a Bródy Sándor utcai főfal megmarad, ahova 1956. október 23-án tették ki, hogy Szabad Magyar Rádió – tájékoztatott a képviselő.

Hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció elvárja, hogy a kormány tekintse át a teljes beruházást, és helyezzék védelem alá a régi rádióépület megmentendő részeit, az átalakítás a nyilvánosság bevonásával, az értékek megőrzésével valósulhasson meg – írta.

Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük