Belpol

Hajnal Miklós arról kérdezte Rétvárit, hogy mikor lesz újra fűtés a János kórházban

Hajnal Miklós, a Momentum hegyvidéki országgyűlési képviselője Rétvári Bence államtitkárt kérdezte arról, hogy mikor orvosolják a fűtés és melegvíz hiányát az Észak-budai Szent János Centrumkórházban, mit tesznek a megfelelő gyógyulási feltételek biztosításáért és a kórházi fertőzések csökkentése érdekében – tájékoztatták a Közbeszédet.

„Nemrég lesújtó hír jött a kórházból: négy osztályon is leállt a fűtés. A betegek közül sokan megfáztak, az orvosok kabátban dolgoztak, az ápolók vízforralóval próbálják pótolni a melegvizet, valamint két osztályon kénytelenek voltak leállítani a betegfelvételt” – kezdte felszólalásában Hajnal.

A Momentum politikusa kiemelte, hogy mindez azután történt, hogy a kórház üzemeltetését központosították és már nyáron is tudvalevő volt, hogy problémák vannak a fűtéssel, majd pedig megkérdezte Rétvárit, hogy mikor fogják orvosolni a problémákat.

Az államtitkár nem tudott konkrét választ adni Hajnal kérdéseire, csak tagadta azokat a problémákat, amelyek jól ismertek a hazai egészségügyben.

„Többet kellene foglalkozni ezek megoldásával, mintsem a tagadásával. Budapest sikeresen harcolt ki 50 milliárd többletforrást az egészségügyre és ebből lett felújítva a Kapás utcai rendelő is, amely az én választókerületemben található” – zárta Hajnal Miklós.

Fotó: janoskorhaz.hu

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?