Vélemény

Szanyi Tibor: Orbánt egyre többen nézik levegőnek

Szanyi Tibor, az ISZOMM elnöke az elmúlt időszak politikai eseményeit értékelte.

“Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom felhívja Orbán Viktor magyar kormányfőt (akit egyesek, például Donald Trump török államfőként ismer) hogy mozgósítsa pártja, a Fidesz parlamenti frakcióját kormánya többször kifejezett szándékának támogatása végett, és haladéktalanul ratifikálják Svédország NATO-csatlakozását!

Megjegyzendő, az ISZOMM a legkevésbé sem lelkesedik a NATO mai törekvéseiért, még kevésbé “fejnehéz” amerikai jellegéért, azonban Svédország csatlakozását az önálló európai hadtest létrehozása útján fontos stratégia lépésnek tekinti. Ám ez a szempont is elhomályosodik Magyarország nemzetközi tekintélyének elsorvadása miatti aggodalma okán, ugyanis a roppant pragmatikus török állásponthoz képest az Orbán kormánynak leginkább csak filmesztétikai problémái vannak a svéd csatlakozást illetően. Mindez olyan szinten teszi nevetségessé hazánkat, amilyen szerencsétlennek az orosz hivatalos média mutatta Orbán Viktort az orosz elnök mellett Pekingben feszengve. Ezen Szíjjártó Péter bolgárellenes, amúgy európai szolidaritást követelő nyilatkozatai sem segítenek, minthogy a külgazdasági miniszter gyakorlatilag minden európai kezdeményezést ész nélkül blokkolni akar.

A Párt álláspontja szerint a magyar kormány a roppant kínos külpolitikai “ugri-bugrijai” helyett inkább a vállalt házfeladataival kellene törődjön, s mihamarabb teljesítse az európai tagországok felé tett ígéreteit! Intő jel, hogy a szövetségesnek hitt Putyin médiája bohócot csinált a magyar kormányfőből, a tényleges török elnök pedig úgy gázolt át rajta, mintha nem is létezne. Emellett Orbán a lengyel kormányfordulat okán is egyedül maradt, úgyhogy a szájkaratén kívül immár semmilyen adu nincs a kezében.”

– olvasható a szerkesztőségünknek küldött véleménycikkben.

Fotó: Szanyi Tibor/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?