Vélemény

Köves Slomó: Erősek maradunk!

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) alapítója és vezetője, levelében így értékelte az elmúlt napok eseményeit:

Az utóbbi napok fejleményei, az Izraelt és a civilizált világot ért kegyetlen támadás és az azt támogató erők fanatizmusa biztonsági szempontból is éberebbé kell tegyen mindannyiunkat. A terroristák nemzetközi felhívásában elvtársaikat zsidóellenes fellépésre buzdítják, amit higgadtan, de komoly figyelemmel érdemes kezelni.

Az EMIH biztonsági kabinetjében a Tett és Védelem Alapítvány, az EMIH biztonsági szolgálata, a Shomer, izraeli biztonsági szakemberek és a közösség vezetése folyamatosan elemzi a helyzetet, információkat gyűjt, döntéseket hoz, és a szokásosnál is szorosabb kapcsolatot tart a rendvédelmi szervekkel és a terrorelhárítással. Zsinagógáink és intézményeink védelmét megerősítettük, mindenhol jelen vannak fegyveres védelmet biztosító őrök, a rendőrség és a terrorelhárítás civil ruhás felderítői. Megnyugtató, hogy a mára hirdetett terrorpárti tüntetést sem engedélyezték.

Jelenleg Magyarországon, hála Istennek, a fenyegetettség szintje alacsony, a rendvédelmi szervek példamutatóan kezelik a helyzetet. Részleteket nem mondhatok, de eddig megelőzés és felderítés tekintetében is kiváló munkát végeztek. Mindezek dacára a helyzetet komolyan kell kezelnünk, a legkisebb gyanús jelre is oda kell figyelnünk.

Ugyanakkor fontos, hogy ne felejtsük el: ez egy pszichológiai hadviselés. A gyáva gyilkosok azt szeretnék, hogy rettegésben tartsanak bennünket, hogy pánikba essünk. Meg akarnak törni, hogy gyengévé tegyenek, hogy elszakítsanak a közösségeinktől. Nemcsak fizikai értelemben kell megvédeni magunkat, hanem gondoskodnunk kell arról is, hogy lelkileg és mentálisan is védve legyünk. Nem nyerhetnek! És nem is fognak nyerni! Erősek maradunk, és erősítjük egymást! — Kérlek, hogy ezt a e-mailt továbbítsd barátaidnak, ismerőseidnek!

Barátsággal,

Köves Slomó vezető rabbi

Kép: zsido.com

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük