Belpol

Szanyi Tibor elmondta, hogy mitől pusztul a magyar

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a jövedelmek (értékének) zuhanórepülését látja az MNB friss jelentésében, amely szerint a lakosság bruttó hitelállománya 10 ezer milliárd forintot tesz ki 2023 év végén, vagyis minden magyar állampolgárra – csecsemőket és aggokat is beleértve – nagyságrendileg 1 millió forint személyes adósság jut.

A tartozásokon belüli arányváltozások kifejezetten aggodalomra adnak okot, minthogy roppant mód megugrott a fogyasztási célú (áruvásárlási, illetve kártyával keletkező) kölcsönök összértéke, viszont bedőlni látszanak a babaváró és hasonló hitelek.

A riasztó  jelenségek úgy foglalhatók össze, hogy a magyarok a jövő helyett a napi megélhetésre halmoznak fel adósságokat, amit alátámaszt, hogy a születések száma 2023-ban történelmi mélypontra jutott.

Az ISZOMM álláspontja szerint a kormány jövedelempolitikája és családtámogatási rendszere egyaránt látványosan megbukott, s immár csak a propagandisztikus hazugságok tartják össze szociális kártyavárat. A Párt meggyőződése, hogy a kiút a munkajövedelmek drasztikus emelése lehet, konkrétan a minimálbér havi nettó ezer euróban való megállapítása, amelynek fedezete bőséggel rendelkezésre állhat a tőkejövedelmek arányos megcsapolása révén.

Szanyi Tibor
az ISZOMM elnök

Fotó: Igen Szolidaritás/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?